Juli zonder Vlees

De zon is er, het riekt naar vakantie en dit jaar stelt Greencaps jullie opnieuw zijn grote uitdaging Juli zonder vlees voor, maar vooral bio, lokaal en van het seizoen !

Onmogelijke prestatie in deze traditionele BBQ-maand en andere festiviteiten… of gemakkelijke challenge voor sommigen ?!

Juli zonder vlees is een uitdaging voor 1 maand, waarin ieder op zijn rythme deelneemt. 5,10, 20 of 31 dagen zonder vlees dit jaar? Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Gedurende de hele maand, ideeën, recepten, uitwisselingen om jullie te kunnen helpen. Ga daarvoor naar onze Facebook pagina.

Waarom Juli zonder Vlees? 

Omdat de productie van 1 kilo rundvlees  :

  • evenveel water verbruikt dan het douchen van 1 persoon gedurende 1 jaar, daar 1 kilo rundsvlees 15.000 water voor nodig is;
  • vereist evenveel land als voor de productie van 160 kg aardappelen, 300m² landbouwgrond en 10 kg van planten (dat voedt het vee);
  • genereert 80 keer meer broeikasgassen dan een kilo tarwe. Rundvee stoten veel methaan uit, met een broeikaseffect 20 keer groter dan CO2 .

Bovendien, is het gemakkelijk om kwaliteitsvolle eiwitten te vinden. Je moet er enkel op een dag aan beginnen, en je zal het rap begrepen hebben. Bovendien zullen jullie zich beter in vorm voelen!

Reageren is niet mogelijk